AKTION 8: Fattigdom, udebane, lang tid

Kridt skoene! Smid tøjet og tænk på de fattige

Lav en indsamling af aflagt tøj og sko for at gøre opmærksom på de mange fattige børn i verden, der ikke har sko på fødderne.

Derfor er det vigtigt!

Zanzibar er et af de fattigste områder i verden. Og mange af de ting, vi tager for givet i Danmark, er langt fra selvfølgeligt her – fx har man måske kun ét sæt tøj, og børnene har ikke nødvendigvis sko. De spiller gladeligt fodbold med en tom plastikflaske i bare tæer. Problemet er bare, at man kan blive syg af at gå i bare tæer. Man kan blandt andet få en bestemt orm, som kravler ind i kroppen gennem små rifter i fødderne.

Det skal du bruge:

  • En rulle sorte sække
  • 2-5 venner
  • En badevægt
  • Den nærmeste genbrugscontainer
  • 2-4 timer af dit liv
  • Evt. A4-papir og klisterbånd

Sådan gør du trin for trin:

Step 1

Find 2-5 venner, der vil hjælpe dig.

Step 1

Step 2

Giv dem en sort sæk hver og bed dem om at kigge i deres skabe og skuffer for at finde tøj og sko, de ikke længere bruger. (Lad lige deres mor eller far godkende, hvad de skrotter – så ingen bliver sure).

Step 2

Step 3

Bed dem om at komme hjem til dig med tøjet (det gør ikke noget, det er gået i stykker – de fleste genbrugscentraler videresælger det ødelagte tøj til bamsefyld og får derved penge til deres gode formål).

Step 3

Step 4

Vej det på badevægten.

Step 4

Step 5

Tag et billede af tøjet, dig selv og/eller dine venner og del det på SnapChat, Facebook eller instagram med teksten:
I dag tænker vi på dem, som har meget mindre end os. Vi donerer (X) kilo tøj og sko til velgørenhed.
#seopseverden

Step 5

Step 6

Aflever tøjet i den nærmeste genbrugsbutik eller -container. Hvis der ligger en Danmission Genbrug tæt på dig, kan du gå derhen. På vej derned kan du (og dine venner) evt. klistre et A4-papir på ryggen, hvor der står: VI GIVER TIL VORES NÆSTE.

Step 6

Hvad kommer der ud af det?

Du og dine venner får ryddet op i jeres tøj og sko. I inspirerer andre til at gøre det samme. Tøjet kommer til at gøre godt gennem den organisation, I afleverer det til. Noget af tøjet kommer måske til at glæde en fattig på Zanzibar. Alle omkring jer vil synes, I er megaseje.

Download aktionen