Flaskehalsen peger på … dig!

– 6 pantflasker kan give et barn på Zanzibar mad i én dag.

Brug under en time på at samle pant og giv pengene til et godt formål.
AKTION 5: Fattigdom, hjemmebane, lang tid

Zanzibar hører til ét af de fattigste områder i verden. Her er meget lidt hjælp at hente, hvis du ikke har et arbejde eller penge til mad. Nogle af de allerfattigste børn og voksne tigger madrester fra turister på det lokale madmarked i byen Stone Town. Andre samler plastik, som de sælger.

En pose
Pantflasker
Din eller dine forældres mobiltelefon

Du hjælper Konfirmand Aktion med at hjælpe verdens fattigste. Du bliver opmærksom på, hvor lidt der skal til for at hjælpe andre. Dem, du fortæller det til, vil også få noget at tænke over. Måske bliver dine venner inspireret af din aktion.

Sådan gør du trin for trin:​Step 1

Find en pose og nogle pantflasker – måske har du nogle på dit værelse eller spørg dine forældre, om de har nogen, du må tage til de fattige.

Step 1
Step 2

Når du selv synes, det er nok, afleverer du flaskerne i en pantautomat.

Step 2
Step 3

Du kan med det samme sende pengene direkte til Konfirmand Aktion. Overfør beløbet via MobilePay til nr. 472486

Step 3
Step 4

BONUS: Du kan tage et billede af dig selv og/eller de flasker, du har fundet og sende det til dine venner med en udfordring om, at de gør det samme som dig.

Step 4
Step 5

BONUS: Hvis du vil bruge lidt mere tid, kan du samle flasker hos dine naboer og venner eller sætte et opslag og en pose op og skrive, at du samler flasker til de fattige, hvis nogen har flasker, de vil af med.

Step 5
Step 6

Tag et billede, når du udfører din aktion og del det med #seopseverden

Step 6

Download aktionen:​