Bag en kage

– Bag en kage sammen med en ven

– Tag ud og besøg én eller flere på et plejehjem og del kage ud der

– Tag dig god tid til at tale med de ældre på plejehjemmet

AKTION 12: Diapraksis, udebane, lang tid

Det er godt at gøre noget godt for andre og glæde nogle af de mennesker, der kan være ensomme. Når man taler med en, der har en helt anden hverdag end en selv, og som har oplevet nogle andre ting, end man selv har, kan det give et nyt syn på hvordan dit liv ser ud og hvilke muligheder du har.

  • En klassekammerat
  • En opskrift på en kage
  • Køkkenredskaber og ingredienser til en kage
  • A4-papir og tusch
  • God tid

Du har lavet noget sammen med én fra klassen, du ikke kendte så godt, og måske viser der sig grobund for flere aftaler. Samtidig har I sammen gjort noget godt for andre mennesker, som har fået et stykke lækkert, gratis kage, et smil fra jer og en god snak. Læg mærke til, hvordan folk reagerer. At være flink spreder glæde i hverdagen – for én selv og for dem omkring.

Sådan gør du trin for trin:​Step 1

Spørg én i klassen, du ikke kender så godt, om han/hun vil komme på besøg hos dig, så I kan hjælpes ad med at bage en kage. Find et tidspunkt, der passer jer begge.

Step 1
Step 2

Spørg dine forældre om hjælp til at lave en aftale med et plejehjem tæt på (find et tidspunkt, der passer godt for dem)

Step 2
Step 3

På dagen tager I ud og indkøber varerne til kagen sammen. Spørg først dine forældre, om I må bruge, hvad der er i køkkenskabene – og om de vil betale for de sidste ingredienser til kagen.

Step 3
Step 4

Brug en eftermiddag på at bage sammen.

Step 4
Step 5Drik evt. en kop te, mens I venter på, at kagen bages i ovnen.
Step 5
Step 6

Tag ud på det plejehjem, som du har lavet en aftale med- Del kagen ud på den stue, som gerne vil have besøg. Snak med de ældre og spørg dem f.eks. om hvordan deres konfirmation foregik og måske er der noget spændende fra Zanzibar, du vil dele med dem

Step 6
Step 7

Tag et billede, når du udfører din aktion og del det med
#seopseverden

Step 7

Download aktionen:​