Spis din tro

– Inviter dig selv på middag hos en familie. Det kan være din ven, veninde eller én du slet ikke kender. Det kan både være hos en, der har samme tro som dig selv, en der tror på noget helt andet eller hos en, der slet ikke tror.

Tal med dine forældre om din og deres tro. Henover middagen, skal I tale om jeres tro. Hvordan og hvorfor har I den tro, I har? Tror I på det samme, hvad er traditionerne, er der nogen ligheder, eller er det helt anderledes?
AKTION 4: Tro, udebane, lang tid

I Danmark bliver man medlem af Folkekirken i forbindelse med dåben. Men bortset fra det taler vi ikke ret meget om, hvorfor vi er medlem af kirken, hvad vi tror på, om vi tror, eller om tro er vigtig. Det holder vi meget for os selv. På Zanzibar er 98% af befolkningen muslimer, og religion kan ses og høres alle steder. På gaden går folk klædt på en særlig måde, man hilser religiøst på hinanden, og moskéen kalder til bøn 5 gange dagligt. Her spiller religion en helt særlig og tydelig rolle.

En god portion mod
En middagsinvitation
Overvejelser om din egen tro
En time
Det rette tidspunkt
Overvej hvad du gerne vil have svar på

Forhåbentligt en rigtig god og hyggelig middag i godt selskab. Du vil have brudt ”tabuet” om at tale om sin tro og måske også fået en forståelse for, hvordan andre mennesker tror, eller at der er flere måder at være kristen på.

Sådan gør du trin for trin:​Step 1

Overvej hvilken familie, du godt kunne tænke dig at spise middag hos.

Step 1
Step 2

Inviter dig selv på middag hos familien ved at spørge din ven, veninde eller hvem det nu er, du kender.

Step 2
Step 3

Vær åben om, hvorfor du gerne vil spise med, og hvad dit formål er, så familien kan nå at gøre sig nogle tanker.

Step 3
Step 4

Spørg ind til, hvad familien tror på. Hvorfor tror de/ikke. Tror hele familien på det samme? Har de særlige traditioner, og hvordan vil de beskrive sig selv som troende?

Step 4
Step 5

Indgå i samtalen og fortæl også om, hvad du selv tror på og hvorfor.

Step 5
Step 6

Tag et billede og del det med #seopseverden

Step 6

Download aktionen:​