SE OP

– og spis måltidet sammen

Madopskrift fra Zanzibar til fællesspisning i kirken

At vi gennem at tilberede et måltid mad og spise sammen lærer hinanden at kende og ser hinanden i et nyt lys.

Lad konfirmanderne i fællesskab tilberede en ret, sådan som den laves på tropeøen ud for Østafrikas kyst, dele måltidet med hinanden og få en smagsprøve på Zanzibar. Hvis der er mindre tid kan I også ”nøjes” med en lækker kage inspireret af det rige krydderiliv på Zanzibar.

  • Konfirmand Aktions madopskrift: Zanzibar Kylling og Spice Cake fra Zanzibar

Proces


  • Inviter i god tid til Zanzibar Aften med program og fællesspisning i sognehuset. I kan invitere familier og menighed – og I kan dele invitationen med grupper i sognet, som ikke normalt kommer i kirke. Lad det koste et mindre beløb at spise med, fx 30 kr. pr. pers. Det svarer til ca. 10.000 Tanzanianske Shilling (Zanzibars møntenhed).
  • Konfirmanderne står for at lave maden – en særlig ret fra Zanzibar – og gøre klar til aftenens program i samarbejde med præsten. Konfirmanderne kan forberede et indslag om Zanzibar fx vise filmen, der ligger på Konfirmand Aktions hjemmeside (www.konf.dk). Eller de kan fortælle, hvad de har lært om Zanzibar og de kristnes situation gennem mødet med de Globale Fortællere. Præsten må selvfølgelig også gerne sige noget.
  • Aftal på forhånd, om kirken vil betale for maden. Så kan I sende overskuddet fra jeres Zanzibar Aften til Konfirmand Aktion og derved støtte den lille kirke og fremme dialogen mellem kristne og muslimske naboer på Zanzibar.
  • Start fx aftenen med at synge et bordvers ”Du har åbnet mine øjne”. Og slut aftenen af med Fadervor og Herrens velsignelse:

Herren velsigne dig og bevare dig!
Herren lade sit ansigt lyse over dig og være dig nådig!
Herren løfte sit åsyn på dig og give dig fred!

Snak med konfirmanderne om det fællesskab, der er omkring måltidet, når vi spiser sammen. Det samme sker i nadveren, hvor vi som kristne sidder til bords med Jesus. Når vi samles om nadverbordet, foregår det ofte i en halvbue, som vidner om, at vores kristne fællesskab ikke slutter med os selv, men at der er plads til mange flere – også brødre og søstre på Zanzibar såvel som mennesker, der er gået forud og følger efter os – og altid med Herrens velsignende blik på os alle.

En hel aften. 

Download


Hent undervisningsvejledningen med opskrifter her:

Registrer dig som bruger på Konfirmand Aktion for at downloade