Komplimenter

Komplimenter

Giv en fremmed, du møder på gaden, en kompliment. Få evt. en anden til at filme det og giv så udfordringen videre: Tør du give en fremmed en kompliment?
Eller
Skriv fem kort med komplimenter og giv dem til fem mennesker, du møder på gaden. Udfordr eller opmuntr disse fem mennesker til at give komplimenterne videre til nogen, der trænger til det

Ring til en ven eller en i din familie

Ring til en ven eller en i din familie

Det er, når vi er sammen med mennesker – taler sammen og gør ting sammen – at vi lærer hinanden at kende og bliver en del af hinandens liv. På Zanzibar støtter Danmission et projekt, hvor kristne og muslimske kvinder går på den samme syskole. I samfundet udenfor syskolen har kristne og muslimer ikke meget med hinanden at gøre, men på syskolen lærer de hinanden at kende, fordi de sidder og sludrer hen over symaskinerne.

Smag på fattigdommen

Smag på fattigdommen

Kan du leve på fattighedsdomsgrænsen? Du skal på egen krop prøve at leve en uge som fattig i Danmark eller som ekstrem fattig på Zanzibar.
Har man mindre end 100 kr. om dagen at leve for, bliver man i Danmark betegnet som fattig. I Danmark er der ca. 75.000 børn, der lever i familier, som kan betegnes som fattige. Deres familier er ofte havnet i fattigdom efter en fyring eller en skilsmisse, som vender op og ned på deres liv.
Ser man på verdensplan siger beregninger, at verdens ekstremt fattige lever for, hvad der svarer til 12 kr. om dagen. På Zanzibar er der børn, der er ekstremt fattige, og som kun får et måltid mad om dagen. De lever på gaden, hvor de tigger, samler plastikflasker og måske er heldige,

Slut

Slut