Konfirmander i aktion…

Tak!

se op – og mød verden


Chiku  og Junior bor på Zanzibar. De er venner, selvom de har hver deres tro. Chiku  er muslim og Junior er kristen, og som venner er de nysgerrige på hinandens måde at tro på!

Måske kender du også nogle med en anden tro? Eller nogle som er anderledes på andre måder? I Konfirmand Aktion vil vi gerne give dig en oplevelse af, at man sagtens kan være gode venner og lære af hinanden, selvom man er forskellige. Vi kan lære af kirken på Zanzibar, som er omgivet af mennesker med en anden tro. Her er kun ca. 2% af befolkningen kristne. Det er helt anderledes end i Danmark, hvor ca. 74% er medlemmer af Folkekirken.

SE OP & VÆR KIRKENS HÆNDER

Hvordan kan en kirke have hænder? Hvem er hænderne og hvem rækker de ud til? På Zanzibar er kirken ikke bare en bygning, hvor man mødes om søndagen – men det er et fællesskab af mennesker, som inviterer fremmede ind og som gerne vil gøre en forskel i samfundet – fx igennem fællesskab. Du behøver ikke at bo på Zanzibar eller have særlige evner for at være kirkens hænder.

Lær mere om hvad det vil sige at være kirkens hænder – også i Danmark.

SE OP & SE DIN NÆSTE

Hvordan er det at møde et menneske, der er anderledes end en selv – som måske har nogle andre meninger, en anden trosoverbevisning eller kultur end en selv? På Zanzibar er de kristne en minoritet og er derfor omgivet af mennesker med en anden tro end deres egen. De mærker helt konkret, hvordan dialog er nødvendig hver dag. Men hvad er det der dialog egentlig for noget? Og hvordan kan det hjælpe, hvis man alligevel er uenige om tingene?

Klik videre og bliv klogere på hvordan dialog opleves – også i Danmark.

SE OP & MØD UNGE KRISTNE PÅ ZANZIBAR

Er der forskel på at være ung og kristen på Zanzibar og i Danmark? Hvordan går man i kirke og hvordan går man til konfirmandundervisning på Zanzibar?

Kom med i kirke, til konfirmandundervisning og mød unge kristne fra Zanzibar – så kan du selv svare på, om der er forskel 🙂