Til præster og andre undervisere

konfirmand aktions digitale platform


KOM MED til Zanzibar og …

MØD en kirke, som på én og samme tid er meget anderledes end den danske folkekirke, og som samtidig minder om det, vi kender.  

OPLEV vigtigheden af at kunne tale sammen med dem, som tror på noget andet end én selv – fordi religiøse konflikter lurer under overfladen. 

Vi vil gerne invitere dig og dine konfirmander med på opdagelse i temaer som diakoni, dialog og tro. Her kan I møde unge fra Danmark og Zanzibar, som har oplevet på egen krop, hvordan det er at møde det og dem, der er anderledes end en selv. Igennem små videoklip, aktiviteter og oplæg udfordres konfirmander til at fokusere, overveje, tage stilling, træffe valg, bevæge sig, ytre sig, diskutere og lytte.  

Rigtig god fornøjelse og god tur til Zanzibar 😊 


Konfirmand Aktion online

Velkommen til Konfirmand Aktion online!
Her kan du blive klogere på Zanzibar, dialog, næstekærlighed, livet som ung og kristen på Zanzibar og meget mere. Klik dig ind på det tema, der fanger din interesse. Her kan du se små film, blive udfordret af dilemmaer og måske bliver du vinderen i den store quiz om Zanzibar?
Hvert forløb tager max 20 min.  

Debat & dialog

Online undervisning Debat & dialog – same same but different?  Debat & dialog – kender du forskellen?  Du har sikkert hørt ordet dialog mange gange før. Det er blevet et ret moderne og brugt ord, som ofte bare bruges som et andet ord for at tale sammen. Vi skal dog prøve at fylde noget mere indhold i ordet dialog, så vi forstår det som…
Se mere Debat & dialog

Diakoni – kirkens hænder

Online undervisning Diakoni – kirkens hænder Lignelsen om den barmhjertige samaritaner V. 25 Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«  V. 26 Han sagde til ham: »Hvad står der i loven? Hvad læser du dér?« V. 27 Manden svarede: »Du skal elske…
Se mere Diakoni – kirkens hænder
Konfirmander på Zanzibar

Konfirmander på Zanzibar

Online undervisning Konfirmander på Zanzibar Tryk på den lille hvide firkant nederst til højre for at få danske undertekster på filmene. Immanuel fortæller altså her om, at konfirmander på Zanzibar går til konfirmandundervisning i to år hver lørdag fra 9-12. I de år lærer konfirmanderne om tro, om kirken og at være voksen i kirken,…
Se mere Konfirmander på Zanzibar

Undervisningsforløb

Vi har lavet tre forskellige slags undervisningsforløb, som alle har en varighed på 90 minutter. De skal ses som forslag til et forløb med et bestemt tema. De kan også bruges som inspiration til at sammensætte sit eget forløb – måske med et fokus på tværs af de tre foreslåede temaer.
Forløbene består af introduktion, videoklip, aktiviteter og oplæg.

Aktiviteter, oplæg og øvelser

Du kan vælge at fokusere på ét af tre forskellige temaer, eller udvælge enkelte undervisningselementer. De kan bruges uafhængigt af hinanden eller i kombination. Den enkelte aktivitet kan også justeres, så den gennemføres på kortere eller længere tid alt efter interesse og behov. Generelt gælder det for aktiviteterne, at de har til formål at inddrage konfirmanderne og bringe dem på banen. 
Vis flere

Videoer til undervisningen

Vi har lavet en række videoer for at gøre undervisningen varieret og spændende.
Vis flere

Aktioner

En vigtig del i Konfirmand Aktion er aktionsdelen. Budskabet om, at det nytter at engagere sig – og at der er en omgivende verden, der har brug for vores bidrag – vil forhåbentlig inspirere danske konfirmander til aktivt at tage del i og ansvar for både lokale, nationale og globale fællesskaber fx gennem økonomisk støtte, fortalervirksomhed, frivilligt arbejde og forbøn. Ved at gå i aktion får konfirmanderne mulighed for at se sig selv som ansvarlige og handlende mennesker i en verden, der kalder på at blive set, og hvor konfirmanderne kan være med til at gøre en lille forskel.